Hov Ungdomsskole ligger helt nord i Hønefoss, på en høyde med flott utsikt over byen. Den eksisterende Hov ungdomsskole som ble bygget i 1972 skal rives og ny 5 paralleller skole som skal romme 360 elever skal bygges. I tillegg skal det bygges ny flerbrukshall.

Skolebygget vil bygges som fire paviljonger mot syd og sydvest, hver på to etasjer, kretsende rundt et felles skoletorg og med flerbrukshallen inn mot terrenget i nordøst.

Skoleprosjektet har høye miljøambisjoner, og skal bla. bygges i lokalt produsert massivtre og klassifiseres som BREEAM NOR Very Good. Prosjektet skal også oppnå en reduksjon i klimagassutslipp fra materialer på minimum 50% i forhold til referansebygg.

-På Hov ungdomsskole har vi satt oss mål om å utnytte lokale ressurser, redusere ressursbruken i byggefasen, samt sørge for effektiv energistyring og lavt energiforbruk. Samtidig har vi satt helse i fokus blant annet ved å utnytte treverkets innemiljøegenskaper, forteller Eskil Thorkildsen, daglig leder i Betonmast Ringerike. 

Byggets tekniske anlegg skal synliggjøres bak glassvegger. Visjonen er at selve skolebygget skal være et læremiddel, legge til rette for elevenes forståelse av tekniske anlegg. Slik synliggjøres sammenhengen mellom fysiologiske behov, helse, trivsel og miljøvern samt gjennom aktiv og praktisk læring.

  • Oppdragsgiver Ringerike kommune
  • Oppdrag Prosjektansvarlig og prosjektleder for byggherren
  • Totalkostnad 375 MNOK
  • Entrepriseform Samspillsentreprise i planleggingsfasen og totalentreprise i utførelsesfasen
  • Tidsrom 2019-2022
  • Kvadratmeter 7 000 kvm
  • Kvadratmeterpris 53 500
  • Miljøprofil BREEAM NOR Very Good, lokalt massivtre
Kan vi hjelpe deg?

Siv Margrethe Skordal

Administrasjonsleder
+47 954 35 977
sms@psju.no

Bilder fra det flotte uteområdet. Skolen ligger helt i skogkanten og det er etablert frisbeegolf, sykkel pumptrack og skogsløype, hinderløype, basket/multisportsbane, sandvolleybane, fotballbane, grill-plass og m.m.

Skolen har også fått en stor flerbrukshall