Hov Ungdomsskole ligger helt nord i Hønefoss, på en høyde med flott utsikt over byen. Den eksisterende Hov ungdomsskole som ble bygget i 1972 ble revet og ny 5 paralleller skole som rommer 375 elever har blitt bygget. I tillegg har det blitt bygget ny flerbrukshall.

Skolebygget har blitt bygget som fire paviljonger mot syd og sydvest, hver på to etasjer, kretsende rundt et felles skoletorg og med flerbrukshallen inn mot terrenget i nordøst. Utformingen av skolen gir en unik kontakt ut mot den omkringliggende naturen fra klasserom og felles skoletorg. Det gir også godt med dagslys til alle skolens funksjoner. 

Skoleprosjektet har hatt høye miljøambisjoner, og ble bla. bygget i lokalt produsert massivtre og klassifisert som BREEAM NOR Very Good. Prosjektet skal også oppnå en reduksjon i klimagassutslipp fra materialer på minimum 50% i forhold til referansebygg.

Hov ungdomsskole er bygget i massivtredekker, lavkarbonbetong, limtrekonstruksjon, lett-tak og prefabrikkerte ytterveggselementer. Den har solceller på taket og et stort uteområde med blant annet fotballbane, treningsapparater, sandvolleyballbane, 5-kurvs frisbeegolfbane og basketballbane.

-På Hov ungdomsskole har vi satt oss mål om å utnytte lokale ressurser, redusere ressursbruken i byggefasen, samt sørge for effektiv energistyring og lavt energiforbruk. Samtidig har vi satt helse i fokus blant annet ved å utnytte treverkets innemiljøegenskaper, forteller Eskil Thorkildsen, daglig leder i Betonmast Ringerike. 

Se artikkelen som ble publisert i bygg.no her og artikkelen om samspill og sterke miljøføringer fra byggfakta

Prosjektet Hov ungdomsskole har hatt samme entreprenør, flere av de samme leverandørene, underleverandørene og rådgiverne som Ullerål skole. 

  • Oppdragsgiver Ringerike kommune
  • Oppdrag Prosjektansvarlig og prosjektleder for byggherren
  • Totalkostnad 375 MNOK
  • Entrepriseform Samspillsentreprise i planleggingsfasen og totalentreprise i utførelsesfasen
  • Tidsrom 2019-2022
  • Kvadratmeter 7 000 kvm
  • Kvadratmeterpris 53 500
  • Miljøprofil BREEAM NOR Very Good, lokalt massivtre
Kan vi hjelpe deg?

Siv Margrethe Skordal

Administrasjonsleder
+47 954 35 977
sms@psju.no

Bilder fra det flotte uteområdet. Skolen ligger helt i skogkanten og det er etablert frisbeegolf, sykkel pumptrack og skogsløype, hinderløype, basket/multisportsbane, sandvolleybane, fotballbane, grill-plass og m.m.

Skolen har også fått en stor flerbrukshall